måndag 23 juni 2008

Kuliga prylar..

...är det gott om. Myrorna och Statsmissionen i all ära. Men finns det fler butiker som har kitsch, kläder, alternativkläder, antik och annan kuriosa? Det kan vara lite knepigt att hitta dem trots att det vimlar av affärer där ute. Här listar jag några. Tipsa mig såklart om flera "måste-se-butiker" så fyller jag på listan så fort jag "testat" den.
 • Modern Retro – Wollmar yxkullsgata, Stockholm
  200 kvadrat med prylar, mer prylar möbler och kläder. Det gäller att ta sig tiden för att kunna hitta något kul. Sist jag var där var allt i en salig oordning och det mesta låg staplat i högar och låg i plastkassar. Det hade inte skadat med lite mer ordning bland grejerna. Skärpning! Varierande prisklass.
 • Retro.etc - Folkungagatan, Stockholm
  Retroprylar, möbler och kuriosa. Mycket rolig och liten affär. Gick med en kompis dotter där som blev överförtjust när hon hittade en väska från 70-talet. Bra priser på grejorna.
 • Apollo – Tegenérgatan, Stockholm
  Stor och känd antikhandlare med mycket porslin och möbler och annat. Stor butik. Kunnig personal.
 • Bacchus – Upplandsgatan, Stockholm
  Stor och känd antikhandlare. Stor butik. Blandat med möbler o porslin. Kunnig personal.
 • Wigerdals värld – Krukmakargatan, Stockholm
  Möbler, prylar o annat. Jag är ju inte expert men vissa snygga möbler och prylar är hutlöst dyra. Om de tar överpriser kan inte jag avgöra, men 16000 för ett bord är mycket pengar. Men det är kul att vara där och drömma om just den snygga stilrena soffan designad från 1958.
 • Antikt o Design Orrefors - Kantavägen, Orrefors
  Har alla prylar som finns. Prylar av hög kvalité. Det vill säga Nyskick. På baksidan av huset har ägarna en loppis och ett litet museum. Mycket rolig butik. Har även beställt saker via nätet hos dem. Hela affären gick smärtfritt. Kan verkligen rekommendera dom. Dock tar de lite överpriser på vissa saker, men det är en jävligt bra och rolig affär.
 • Cottage industries Emporium - Ascetic cottage arts - New Delhi, Indien
  16/1, Doctor´s Lane, Gole Market,
  Vill man hitta äkta indiskt hantverk av HÖG och BRA kvalité, gjord enligt gamla indiska traditioner, är det hit man ska gå. Vacker batik finns i olika färger i olika former. Idag är det svårt att hitta äkta batik i tygaffärerna. Det har även gjort att många indier kommer hit och handlar. Butikspriserna här är lite dyrare, än övriga hantverksaffärer i Indien. Pruta kan vara svårt. Men de vet att de har ett fint hantverk också. Det finns även en butik på nummer 12, Doctors Lane (Nirula handicraft bazar) som också har bra grejer, men den första butiken har större utbud.
 • Öl och vin magasinet – Karlbergsvägen, Stockholm
  Barsaker. Hittade äntligen en väldigt bra och kraftig muddlare efter flera månaders letande i vanliga affärer.
 • Marknaderna i Camden - London, England
  Flera olika marknader efter varandra, de går egentligen inte att missa. Man kan bara inte peka ut någon speciell affär här. Hantverk, militärkläder, alternativkläder, lack, läder, stövlar, korsetter, dr marterns och vanliga kläder, afrikanska kläder....Hyfsade priser jämfört med Sverige. Provade att pruta, det gick sådär. Camden är ett måste om ni ska till London!
Kylskåpsmagnet jag köpte i butiken "David & Goliath" på Carnaby Street, London, England
 • KING - New York, USA
  New York har allt och då menar jag verkligen allt. Men just den här butiken fastnade jag för. Den har verkligen allt i alternativväg två våningar i väskor och kläder. 

 • Erik&Alexander - Larmgatan, Kalmar
  Rolig affär där de har lite diverse av möbler, kuriosa, kläder och mycket mer. Det mesta av bra kvalité. Hyggliga priser. Som de själva säger "Unika kläder för speciella människor från tiden då t-shirten verkligen betydde något."
Trevlig shopping och sånt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar