fredag 26 februari 2010

McDonalds breakfast med egg

Med tanke på slitaget på stolen, går det lätt att räkna ut att många äter på "donken"En annan, lite "finare" McDonalds fast utifrån.

Döm om vår förvåning och förtjusning när vi förra veckan tog en Londonweekend och gick på Mcdonalds. En del McDonaldsrestauranger har inredning av den danske designen Arne Jacobsen. Sjuan och egget. Hur lyxigt är det inte att ta sin burgare i en egg-chair eller sjuan-stol?

Ryktet sa visst att McDonalds blev kallad förMcscandal därför att de använder fejkade designmöbler i kombination med nya.

Du kan läsa mer om McDonalds eller om man vill McScandal i länkarna nedan.

Vi citerar hela sista stycket i en av artiklarna nedan:
"Whatever you think, there's another risk for McDonald's and Fritz Hansen, the Danish manufacturer of Jacobsen's furniture. McDonald's chose those chairs because of their association with plush, elegant, thoughtfully designed places. Will we still think of them in the same way now that they're in McDonald's?"

Ja, visst tål det att tänkas på? Kommer möblerna få fortsatt förtroende i finrum och lounger efter att ha stått modell på McDonalds? Eller kommer folks hamburgar-slabbiga matvanor att ta udden av förtroendet? Reflekterar man överhuvudtaget över att det är designmöbler i restaurangen? Eller var det inte så att möblerna från början var tänkt att gå in i folkhemmen? Vi vet inte. Men just den lördagen njöt vi av en McBagel i en egg-chair. Det händer inte så ofta.


2 kommentarer:

  1. Japp! Snygga möbler och jag är också kluven till om jag tycker det är bra att de finns på McDonalds. Bra för oss som inte har råd med designmöbler att faktiskt få chans att kunna uppskatta dem ändå. Dåligt för att de som sagt tappar status. Helt klart avvägningsfråga.

    SvaraRadera
  2. Frågan är vem som tillverkar dessa möbler? Kommer de från Kina eller liknande. För att en dansk skulle våga kopiera dessa typiska designmöbler är uteslutet.

    SvaraRadera