lördag 18 februari 2012

Fynd och trängsel på antikmässa

Som vanligt var det trängsel på antikmässan i Älvsjö. Vi gjorde ändå några fynd i myllret.

Det här köpte vi:Stig Lindbergs gryta i Terma-serien blir en bra redskapsburk. Praktiskt att ha nära till hands vid matlagning.

Vi köpte grytan superbilligt för att den hade smånagg och utan bast på handtaget. Det gör inget, våra slevar trivs bra i den ändå. Skavankerna syns inte för alla köksredskap och locket kommer vi ändå inte att använda.

Jonte hittade delar i Astra av Eugene Trost. Kaffekanna med lock, gräddsnipa och sockerskål med lock. Vi blev så glada att vi skrek rakt ut! Säljaren sa att hon egentligen inte gillade modernt porslin. Det märktes också för kaffesetet syntes knappt i hennes monter som var inredd i en mer lantlig stil. Kanske därför som ingen köpt Astra-delarna tidigare. Mässan öppnade i torsdags och Astra är ändå rätt populär. Bara för att säljaren inte gillade porslinet fick vi köpa det riktigt riktigt billigt.Imorgon visar vi fler bilder från mässan.

Glöm inte att vi har fler inlägg på Facebook. På bloggen lägger vi in längre inlägg som hänvisats hit från Facebook.
http://www.facebook.com/pages/Orange-retro/308927459153638

2 kommentarer:

  1. Jag kan konstatera att det då fanns flera såna set på mässan, jag såg ett, där såldes även koppar, men inte var det billigt heller, kommer inte ihåg nu, men 2000 kr tog jag dom begärde för kanna, socker och grädde...

    SvaraRadera
  2. Ah. Vi önskar vi hade dina "antik-ögon". Du köper så fina saker. :) Vi såg nämligen bara det där setet. I perfekt skick också. Det var första gången jag såg Astra-kannan i verkligheten. Mycket vacker!

    Däremot var 2 000 kronor lite väl saftigt som du säger. Vi fick vårt set till ett skambud. Men vi var och är fortfarande mycket nöjda.

    Annars är det ju helt omöjligt nästan att göra fynd på en antikmässa. Alla försäljare är ju såklart medveten om vad de säljer. Vi brukar se det som att vi kanske hittar någon pryl som kompletterar en befintlig samling. Då kanske man eventuellt är beredd att betala det lite dyrare priset om det är en ovanlig eller udda del.

    SvaraRadera