tisdag 27 mars 2012

Bokplast med schema och teipiketter

"Och så sa magistern"... Nu köper vi... Rasco Bokplast. 

Vi har letat ett tag efter hyllpapper från 50- eller 60-talet. Nu hittade vi istället bokplast från tiden. Citatet ovan står på omslaget tillsammans med en illustrerad magister som står med pekpinne vid svarta tavlan. Plasten, det som känns som papper, är fortfarande oöppnad. 

Bokplasten får helt enkelt duga till våra hyllor. De röda och gröna mönstren är så snygga och passar nog rätt bra i våra skåp. Vi tror och hoppas den ska tåla att man har glas och tallrikar på den. Vi får helt enkelt prova. Jag vet inte riktigt vad den bokplasten som är vinylplast innehåller för kemikalier men den verkar vara rätt tålig iallafall. Den tål temperaturer från +90-100 grader C ner till -10 grader C samt ska tåla syror, alkalier och fett vid rumstemperatur. Plasten tål också kortvarigt lösningsmedel enligt informationen.2 kommentarer:

  1. Man får minnen från skolan,lågstadiet allra helst, när alla böcker skulle plastas in. Man var rädd om böckerna på den tiden!

    SvaraRadera
  2. Helena, det är alltid lika trevligt att läsa dina kommentarer här på bloggen. Passar på att fråga dig om det är något speciellt du vill läsa om på vår blogg. Vi kanske inte har kunskaper i ämnet, men vi kan försöka :)

    Jo, även jag minns att vår klassföreståndare uppmanade oss i klassen att sätta bokplast på våra böcker i låg- och mellanstadiet. Det var så sent som 1983, då jag började första klass. Jag vet faktiskt inte hur det är nu i skolorna. //Madame

    SvaraRadera