lördag 31 mars 2012

Lakritskatten på Kosmos

- Min matte Madame och husse Jonte har fått för sig att ha provsmakning idag igen. Undrar vad det är i den här burken? *nosar*. Hoppas, hoppas att det är den där lakritssylten eller kanske ett gäddöga?  Nähä, inte idag heller. Idag ska det smakas lakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa. Supersalty vs salty. 


- Ingen skillnad mellan dem, säger husse Jonte och smackar i sig lakritsbitar från båda askarna. Goda, mycket goda. Men slår inte citronvrålen från förra provningen. Supersalty kunde ha varit mer salt, menar han. 

Matte Madame håller med och lägger till att supersalty var lite väl tama. 

- Det är också bra att ingen av dem fastnar i tänderna som mjuk lakrits kan göra, säger hon. Supersalty och citronvrålen har varit godast hittills. 


- Matte  och husse är så nöjda hittills av allt provsmakande. Men jag då? *Hoppa upp och ner* När ska jag få ta del av det GODA från det svarta guldet? *Morr och fräs*. Supersalty eller salty hade inte ens något salt att slicka av från lakritsbitarna. Men snart, snart så är det min tur att njuta.

Lakritskatten provsmakar lakrits från uppläggningsfat och sniffar på sockerskål med lock från serien "Kosmos", Arabia av Gunvor Olin-Grönqvist från 1968 (årtalen kan variera). Kosmos ska också finnas i flera färger. Den här är i brunt och har  en"murrig" färg.Läs också Lakritskattens övriga inlägg:


Lakritskatten vaktar skatten

Lakritsgott på fint fat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar