tisdag 3 april 2012

Familjen inredning testar lakritssylt

Dags för den första kassens sista provsmakning. Berikssons lakritssylt med äpple och rörsocker. (Vad kassen innehöll från början kan du läsa i ett av mina tidigare inlägg som ligger under länkar nedan.) 


Äntligen, äntligen! Som jag, Lakritskatten, har väntat. Miaooo! Men först mattes och husses betyg.

Mmm. Det här luktar gott. Jojo, verkar som matte har fått till det rätt den här gången. Den här glassen är min. MIN. Förstår ni? Bara MIN. 
Orange:a brickan är från Gustavsberg, sent 60-tal.Provsmakning ett - Naturell
Madame tar en rejäl sked sylt och stoppar in i munnen. Hon grinar illa och konstaterar att det smakar plommon i koncentrerat format. 
- Plommon med en skvätt lakrits, säger Jonte som efter madames ihopsskrynklade ansiktsuttryck och stora tefatsögon inte vågar sig på en full matsked. Inte så jättegott, fortsätter Jonte och tillägger men "det var ju inte sååå hemskt."

Undvik att äta naturell alltså. Fast det räknade vi med nästan. Vem äter sylt med sked?? Provsmakning två- Pannkaka, grädde och lakritssylt
- Njee, säger både Jonte och Madame. 
Lakritssylt och pannkaka går inte ihop. Inte ens grädde kan rädda pannkakorna från den koncentrerade plommonsmaken. 

Undvik alltså. Rädda pannkakan  - död eller levande! 


Provsmakning tre- Boxholms gräddost och lakritssylt
- Osten var alldeles för mild för denna sylt och plommonsmaken tar över osten totalt, säger Jonte. Hallå osten, vart tog du vägen? 
- Med en starkare ost så är det mycket möjligt att smakerna skulle fungera bättre - fast bara möjligen...eventuellt, säger Madame. 

Undvik lakritssylt på icke-lagrade ostar. Glöm inte att stoppa bomull i näsan när du testar de vällagrade. Rekommenderas speciellt om du testar Gamle Ole. Provsmakning fyra - Gammeldags vaniljglass och lakritssylt
Jonte och Madame luktar på glassen och ser aningens skeptiska ut.  Med all rätt efter tidigare syltförsök. 
Jonte doppar försiktigt skeden i sylten och tar en rejäl skopa glass.

- Ganska gott, säger han och sväljer sin glass. Här kom lite lakritssmak fram iallafall och dessutom tar inte sylten över hela glassen. Nu har smakerna fått lite balans. 
Madame håller med att smaken är bättre men tycker att det är synd att säga att det är gott. Hon menar att det krävs flera provsmakningar för att kunna uppskatta denna kombination fullt ut. 

Madame lämnar sin tallrik halvfull och konstaterar att färgen från sylt och glass utgör en makaber färgblandning. Tänk tarmtroll, så förstår ni säkert. 

Ganska ok. Glöm inte att blunda eller använd ögonbindel när du äter glass med lakritssylt. Helhetsbetyg 
Lamt betyg. Vi förstår inte användningsområdet för denna sylt. Hur lyckas man få äpplen att smaka plommon förresten?? Plus för roliga provsmakningar.

Madame: Men Lakritskatten du har varit så tyst, inget jamande, vad tycker du om lakritssylten?

- Va? Pratar du med mig? Jag har viktigare saker för mig. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHHH. OM NOM NOM NOM . *SLURP*,* GLUFS*, *RAAAAAAAAAAAAAAP*. Nu kan du klia mig på magen!


Länkar
1 kommentar:

  1. Tyckte med att det var svårt med lakritssylten. passade inte så bra med ost, våfflor men god till glass. Undra om man kan använda den till mat?

    SvaraRadera