måndag 23 april 2012

Grand final - Lakritskatten tar pulsen på LakritsfestivalenEn välförtjänt paus med lakritsglass på Münchenbryggeriets balkong


Fet och mätt. Mmmm prrrrrrrrrr. Jag måste säga att den där Lakritsfestivalen har lika mycket potential som söta jag. Jag säger bara salmiakkolan från Desserter utan gränser mmmm...Den har ni väl inte missat?  Lite ansjovisspad i salmiakkolasmeten hade gjort den till kungarnas ess över lakritskolorna. Mmmm. Ett litet TIPS bara. *smackar högt*. I går var jag på mitt livs första riktiga festival. Inte illa för en katt va?


Bord efter bord, smakprov efter smakprov och lakritsprodukter och köpa med sig massa lakrits hem. Mest konstigt var nog lakritstandkrämen. Jag var i kattparadiset i några timmar. Matte testade den där hemska hostmedicinen igen, lakritslikören och lyckades beställa hem en flaska. Dumma matte du kunde åtminstone välja  en fin len virre. whisky - om katten själv får välja?


Uppskattad föreläsning!
Desserter utan gränser höll en föreläsning om Smaken lakrits då vi fick provsmaka produkter från lakritsrot till salmiak till godis. 


Hon var söt föreläsaren, och jag hade mer än gärna suttit och tittat på henne istället för att lära mig om lakritsens bakgrund. Men hon gav en massa bra tips hur man ska använda lakrits i matlagningen och i desserter. Lax och lakrits är en bra kombination. Kom ihåg det om ni ska laga mat till er katt! Matte lyssnade noga på föreläsaren och tog in allt från början till slut. Hon såg också väldigt nöjd ut efter föreläsningens slut. Föreläsaren hade förresten en behaglig röst också vilket gjorde att jag snarkade högt vissa stunder.ZZZZZZZZZZZZZZZzzzzzzz lät det. 


Nu är jag i hemmets lugna vrå och pustar ut över helgens minst sagt annorlunda äventyr. För att  komma in i mina rutiner ska jag göra min vanliga runda: matskålen - kattlådan - mattes mage.


Va? Vad är detta? Torrfoder och vatten???? Var är salmiakkolan, lakritsölen, lakritssylten, torsken, laxen, gäddan eller renskaven? Va!? *tittar på matte med sötaste kattungeögonen*. *fnys* Nu säger matte att all lakrits har gjort mig fet och bortskämd och DIET?? Va? Kan ni fatta? Det är matte som behöver banta inte jag. Okej, grenen höll inte när jag sprang uppför trädet och den lilla fågeln som skulle bli min middag skrattade så den sprack, men ändå. Jag är ju den populära Lakritskatten som är söt, charmig och får alla på fall. Då ger hon mig torrfoder??? Hybris? Jag? Näää. 


Nedan kommer en stor bildkavalkad över helgens äventyr från pressvisningen till självaste Lakritsfestivalen. Men först:


Jag har provsmakat, jag har ätit, jag har fått så mycket uppmärksamhet det bara är möjligt. Att vara en lakritskatt har synnerligen haft sina fördelar.  


Aldrig  i mitt 50+-åriga liv har jag fått så mycket uppmärksamhet, provsmakat så goda och ibland udda lakrits, gå på pressvisning, gå på lakritsfestival eller fått chansen att träffa så mycket roliga människor -arrangörer, lakritstillverkare, bloggare med flera. Till er som gjorde detta möjligt säger jag: ett stort tack - jag har haft superkul!  Jag är stamgäst på Lakritsfestivalen hädanefter! Men ni måste göra er av med lakritspulvret!

Till er alla finaste läsarna - ni som kommenterat på bloggen och alla ni som skickat uppskattande mejl om mina bravader - ett stort tack för att ni orkade med mig!

Hälsar 


Lakritskatten (som nu återgår  till att vara 60-talskatten men som kanske gör några gästspel som Lakritskatten då och då. Hälsar gör även resten av familjen inredning, matte och Jonte som också sänder ett stort tack!)                     

Länkar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar