söndag 8 april 2012

Vita, vita Colorado


Jo. Påsksöndag, vad passar inte bättre än en loppistur efter allt påskgodis? 

Vi  fick tag på ett måndagsexemplar av Stig Lindbergs underkanna till dubbelkannan i Colorado. Vit färg. 


Colorado. Den tidslösa designen gör att Stig Lindbergs vackra servis håller än idag. Tillverkningsåren var 1955-1964 och gjordes i flera färger. Tallrikarna är trekantiga med rundade hörn. I dag görs flera serviser som har Colorado som förebild. Höganäs kan nämnas som en tillverkare. 


Åter till dagens loppisfynd. Varför måndagsexemplar? Jo, det finns några missar på den. Ett litet, litet nagg finns under locket. På kanten finns också en liten, liten, knappt synlig, glasyrmiss från tillverkningen. 


Det som förbryllar oss mest är en liten, men dock synlig, fläck på sidan av kannan. Kannan är inte krackelerad och i väldigt bra skick men ändå sitter fläcken under glasyren och inte utanpå. Hur den har kommit dit utan en synlig spricka eller krackelering är en gåta för oss. Det ser ut som den hamnat där under tillverkningen, kanske hamnade fläcken där när den glaserades? Det vet ni nog bättre. 


I normala fall sparar vi på Colorado i limegrönt. Men för en spottstyver, 20 kronor, tyckte vi att det var värt att också köpa denna underkanna. Vi får helt enkelt vända på den så den ser ny ut och ingen ser fläcken. Så nu är frågan till er: Har någon överkannan i vit färg till salu?



Mer om Colorado:


Colorado på Facebook
Porslin i valet och kvalet


















Loppisfynd



Vår Coloradosamling i limegrönt. Dubbelkannan syns längst bort i bild. 

Efterlysning!


Det som saknas på bilden och i vår samling är det största uppläggningsfatet, en limegrön senapsburk (själva burken, locket är redan i limegrönt) och den största konströaren i limegrönt. Vi söker också överkannan till dubbelkannan i vit färg. Hör gärna av er om det är något du kan tänka dig i utbyte eller vill sälja - om du vill bli av med några av dessa Colorado-delar. 


3 kommentarer:

 1. Jag har överkannan i vitt och letar efter underkannan, så den vill jag inte göra mig av med. Om den vita underkannan hade varit utan fläck så hade jag varit intresserad av den.

  SvaraRadera
 2. Äsch då, synd du inte vill sälja eller byta din överkanna mot något annat jag har. Ja, det var lite trist med fläcken. Men 20 spänn tyckte vi nog att underkannan var värd ändå.

  Nu får vi hoppas på att överkannan dyker upp någonstans! Hoppas du haft en trevlig påsk!

  SvaraRadera
 3. Påsken har varit bra! En jätteloppis och en antikmässa. Ingen påskmat, men får man välja tar man det förstnämnda! :)

  SvaraRadera