måndag 21 maj 2012

Absolut Art Collection på nya Spritmuseum

Pressbild från Absolut.com

Absolut Vodka, har fasat och fascinerat, med spektakulära och för de som vill, snygga annonser. Nu på torsdag den 24 maj klockan 13.00 öppnar nya Spritmuseum på Djurgården i Stockholm. (Det är gamla Vin- och sprithistoriska museet som bytt namn och adress.).

Där visas bland annat utställningen Absolut Art Collection. Kultaffischer för Absolut Vodka som gjorts av internationella och svenska storheter som Andy Warhol och Dan Wolgers visas upp. 


Så här skriver spritmuseum på sin webbplats:
FACE IT!
Andy Warhol, Keith Haring, Damien Hirst, Ed Ruscha, Annie Leibovitz och en rad andra internationella ikoner, tillsammans med svenska konstnärer som Linn Fernström, Dan Wolgers och Ola Billgren, inleder presentationen av den beryktade konstsamlingen Absolut Art Collection på Spritmuseum.
Utställningens namn Face It! är en uppmaning till alla svenskar att komma till museet och själva bilda sig en uppfattning om en konstsamling som många har synpunkter på – efter att ha sett ett fåtal av konstverken i tidningar och inget av dem i verkligheten.
Face it! blir Absolut Art Collections första, stora retrospektiva utställning och kan ses som ett tvärsnitt genom 1980- och 1990-talets konst. En era som förknippas, med diskobollarna på studio 54 i New York, AIDS-epidemins första offer, Berlinmurens fall och IT-erans inbrott.
Face it!, som visas till och med mitten av januari 2013, består av 70 av de ca 850 verk från perioden 1986–2004 som Absolut Art Collection omfattar i sin helhet.
Mera Absolut:
Youtube-film om Absolut Art Collection:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar