måndag 28 maj 2012

From Russia with love. Retrospaning Berlin 2

Ryskt är tyskt. Vi börjar kvällen på Gorki Park - en krog med ryska influenser.

Här hänger pensionärer, svart klädda ungdomar, intellektuella och kontorsmänniskor med sin laptop. Maten är prisvärd och lite stabbigt öststatsaktig, rysk med västerländsk touch. Klart godkänd. Vi rekommenderar ett besök dit och kan tipsa om dumplings - Pelmeni sahne eller biffstroganoffen på menyn. Moskwa, en ljus lager är gott att dricka till. 

Weinbergsweg 25
11019 Berlin

Bildtexter:

  1. Gorki Park skylten som hälsar välkommen
  2. Fina retrodetaljer
  3. Lampa och fåtöljer från tiden
  4. Kolla in lampan och tapet, 50- och 60-tal

Efter god mat och trevligt häng, fortsätter vi kvällen på CCCP. Inredningen är gasmasker, skelett och annat kommunistiskt kitch. Klubben är inpyrd av rök och belysningen dunkel. Men ge stället en chans, det har charm och personalen är måna om att du ska ha det bra. 

Här hänger alla möjliga - från yngre till gother, rockers, rockabilly och personer i 50-tals kläder och äldre. Främst lokala invånare men även turister hittar hit. Du kan hänga i baren, dansa på det lilla dansgolvet eller sätta dig och snacka eller filosofera i någon av sofforna. I bakgrunden visas nudistfilmer från 50- och 60-talet  eller så spelas det livemusik och har man tur gör alternativbandet Suzies ashes ett framträdande. 

Det här är ett gemytligt ställe. Om du vill ha en smak av muren-eran, gör ett besök här. Dj:en spelar musik som rockabilly och rock med tydliga influenser från Ramones, Cure, Sisters of Mercy och Joy Division.

CCCP Bar
Rosenthaler Str. 71, 10119 Berlin

Bildtexter
  1. Skylt som hälsar välkommen
  2. Fönsterskyltning med kommunistiskt kitch
  3. Fantastiska drinkar och trevlig personal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar