måndag 11 juni 2012

Marknader och loppisar - Retrospaning Berlin 4

Nu kommer sista delen från vår Berlin-resa. Såklart helgmarknaderna. Några av marknaderna blev vi tipsade om och naturligtvis finns ännu flera, men dessa hann vi med.

Trödelmarkt an der Straße des 17 Juni

Station: Tiergarten
Öppettider: lördag/söndag 10-17
Loppmarknad invid paradgatan som har öppet både lördagar och söndagar. Vi passade på att gå dit på lördagen vid öppningsdags. Mycket glas och porslin från 1900-talets första hälft. Inte så mycket 50/60-tal som vi hade hoppats. Men vi hittade påbyggnadsljusstakar, så kallade Combi-Leuchter, tillverkade av BMF i Västtyskland för €8 styck. Svensk priser är ca 250 kr/st, så det får väl kallas ett fynd.


            

Trödelmarkt am Arkonaplatz
Station: Bernauer Straße
Öppettider: söndag 10-16
Perfekt marknad för den som gillar 50/60 tal. Vi var där vid öppningsdags och då var bara hälften av ståden uppe. Vid 11 så hade marknaden kommit igång på riktigt. Mycket möbler, lampor och köksredskap. Väl värt ett besök.
Flohmarkt am Mauerpark
Station: Bernauer Straße/Eberswalder Straße
Öppettider: söndag
Promenadavstånd från Trödelmarkt am Arkonaplatz så finns denna marknad som måste vara Berlins största. Mycket människor, så det är trångt. Tyvärr så är utbudet av 50/60 tal skralt, det mesta är typiska marknadsstånd med krims-krams.  Vi gick snabbt igenom denna marknad.
Tips: Vid tunnelbanestationen Bernauer Straße så finns en stor väggmålning föreställandes Conrad Schumann, som blev världsberömd genom att hoppa över taggtrådsstängslet till västberlin, fotograferad av Peter Leibing.

Flohmarkt am Boxhagener Platz

Station: Frankfurter Tor
Öppettider: söndag 10-18 
En trevlig marknad som löper runt en liten park. Synd att utbudet av 50/60 tal inte föll oss riktigt i smaken.  I närheten av marknaden fann vi flera retrobutiker på Boxhagener Straße och Grunberger Straße. Tyvärr var de stängda på söndagar, men de såg verkligen lovande ut.


Lockande butiker, men tyvärr stängda på söndagar:


                                                    

             
Flohmarkt am Rathaus Schöneberg
Station: Rathaus Schöneberg
Öppettider: lördag/söndag 9-16
Denna marknad består mest av lådor fyllda till bredden med böcker, glas, poslin och köksredskap. Har man tålamod att gå igenom alla dessa lådor så kanske man kan göra ett fynd.

Berliner Trödel Hallen – Antik & Flohmark

Station: Potsdamer Platz
Öppettider: Måndag-Fredag 12-18, lördag/söndag 8-18
Källarlokal med mestadels gamla möbler, böcker, elektronik och köksredskap. Fynd kan säkert göras om man orkar leta bland all oordning. En helt nyöppnad marknadsplats och förhoppningsvis så blir det inom en snar framtid bättre ordning och mer överskådligt. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar