fredag 24 augusti 2012

Ingen el, inget rinnande vatten - bara frid över fjärden.

Vy från bryggan en
ljummen sommarkväll
På tur på fjärden
En segelbåt glider förbi. Ett gammalt par sitter i en roddbåt kollar näten och håvar upp dagens fångst. Det är alldeles tyst över fjärden. Så tyst att det nästan gör ont i kroppen. Fridfullt och själen får en stunds vila.

Att sitta på bryggan en ljummen sommarkväll och ta ett glas rosé och titta ut över havet.  Det är sommarlyx för mig. I stugan finns ingen el och inget rinnande vatten. Men vad gör det när man har hela havet alldeles inpå knuten.

Gamla stugor har en alldeles särskild charm. Dofterna, färgerna, ja allt påminner om en svunnen tid. Just den här stugan byggdes på 30-talet av släkten till en bekant. Kvar finns flera fina detaljer från tiden. Den gamla vedspisen, sugrör i vass, fina tvättfat, kastruller och andra kärl av Kockums som fortfarande används och fyller en funktion. Hyllan med de fina kryddburkarna. Det är i stugan de hör hemma den där fina interiören. Stugan har en historia att berätta och då kan man inte bara flytta alla saker som hör till den historien.

Naturspa: Värm färskvatten på gasolspis, späd ut med
samma vatten från plastdunkarna till
behaglig temperatur, duscha i det fria.
Smörstekta: nyfångade abborrar och
nyplockade kantareller till middag. 
Fina, fortfarande funktionella, delar från Kockums i bra skick
Kryddhylla och gamla burkar

Stuginteriör
Skåplucka med ticka i originalskick
Bord med emaljskiva

2 kommentarer:

  1. Vilket härligt inlägg! Ja, stugan som ger frid är värdefull. Vi behöver alla få komma bort från vardagen och uppleva den,,,

    SvaraRadera
  2. Ja,du har så rätt. Jag glömmer verkligen tiden när jag är där ute. På sommaren är havet oslagbart för mig. Hav, fiske, natur, det är min ultimata avkoppling under sommarledigheten. Sen finns det personer som gillar att koppla av i storstan, eller med en bra bok i soffan eller framför tv:n. Alla sätt att koppla av är bra så länge man mår bra och kan vila upp sig.

    SvaraRadera